2006 | Volvo FH12 460 - O legenda ramasa doar in amintirea noastra ..

 
 Salut! Astazi va voi prezenta un autocamion putin mai aparte. Este vorba de unul dintre cele 1.250 de autocamioane ale fostei flote Edy Spedition care au circulat pana in anul 2010 cand flota numara in jur de 1.500 de angajati. 

Potrivit wikipedia : 

edy Spedition a fost cea mai mare companie de transport rutier din România. Compania a detinut o flota de 1.250 de autocamioane si a avut o cifra de afaceri de 235 milioane RON în anul 2009. Firma a intrat în faliment în anul 2012 .

edy International Spedition este parte a grupului edy, care cuprinde pe lânga afacerea principala de transport rutier si compania Autocamion Service, distribuitorul de carburanti Diesel One, precum si compania edy Logistics ce ofera servicii de distributie si depozitare. edy Group a fost înfiintat în 1991 de omul de afaceri Alin Popa, care a vândut apoi în 2005 17,5% din actiuni catre fondul de investitii Balkan Accession Fund.

edy International Spedition asigura servicii de transport pentru unele dintre cele mai mari companii producatoare de bunuri de consum. Edy realiza transporturile pentru producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola înca din 1994, contractul fiind cel care a propulsat compania de transport în topul celor mai mari jucatori din acest segment. De asemenea detinea în portofoliul de clienti companiile Ford, Ursus Breweries si Ikea Balkan.

Pe 30 mai 2012, patronul si fondatorul edy Spedition, Alin Popa, moare în urma unui accident rutier petrecut în apropiere de Timisoara. De atunci, problemele au început sa apara pentru companie, flota de camioane si numarul angajatilor reducându-se drastic pe parcursul anilor. Astfel, în octombrie 2015, la edy Spedition mai erau doar 180 de angajati. Tot în aceeasi perioada, firma "Lazar International" din Pitesti avea sa preia toate actiunile edy Spedition, cladirile si camioanele ramase intrând in proprietatea acestei companii.


In viitor vor urma si celalte autocamioane, precum si remorcile pe care EdySpedition le avea in portofoliul sau.

Acest proiect, ca toate celelate prezentate aici, va fi disponibil in cateva ore pe profilul meu de pe GTAInside.com, si sper ca vă va place.

Pana atunci, va las niste poze sa va delectati cu ce a fost firma odata..
Galerie foto:



Proiectul a fost inspirat dupa : 




P.S.: Condoleante familiei domnului Alin Popa si firmei care a ridicat transportul marfurilot la alt nivel in Romania!







No comments:

Post a Comment